De gemiddelde levertijd van een bestelling is 1-3 werkdagen. Als je besteld op een doordeweekse dag voor 15:00 uur en op zaterdag voor 12:00 uur dan wordt jouw pakketje dezelfde dag nog verzonden. Wanneer wij jouw bestelling hebben ontvangen gaan wij meteen aan de slag om jouw bestelling in orde te maken. De bestellingen worden verstuurd met PostNL. Je ontvangt van ons een e-mail wanneer jouw pakket bij hun is aangemeld. Vervolgens krijg je een Track & Trace code als jouw pakket wordt verzonden. Je kan er vanuit gaan dat wanneer je de e-mail hebt gehad dat jouw pakket is aangemeld, dat hij de volgende dag bezorgd wordt. 

De verzendkosten in Nederland bedragen 5,95 per bestelling. Bij besteding van €30 of meer betaal je geen verzendkosten en kun je gebruikmaken van gratis verzending. Wanneer je jouw pakketje komt ophalen betaal je ook geen verzendkosten (dit moet je wel aangeven tijdens het afrekenen). 

Vragen over levertijd en verzending

Vind hieronder de meestgestelde vragen over dit onderwerp. Staat jouw vraag er niet tussen of wil je ons wat vertellen? Stuur dan een e-mail naar info@sorelleliving.com of een WhatsApp naar +31 (0)653452527. Bellen mag natuurlijk ook.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben als mijn bestelling wordt bezorgd?

Wanneer je niet thuis bent op het moment van levering van je bestelling dan verschilt het per pakketdienst wat er met jouw bestelling gedaan wordt. Soms wordt jouw pakketje bij de buren bezorgd en dan krijg je hier bericht van. Wanneer dat niet het geval is dan wordt hij de volgende dag geleverd. Als je dan ook niet thuis bent, dan kun je jouw pakket ophalen bij een pakketpunt. De pakketdienst hoort jou hiervan op de hoogte te brengen.

Ik heb een bestelling geplaatst maar ik wil deze nog wijzigen, kan dat?

Als je een bestelling hebt geplaatst welke je nog wilt wijzigen, breng ons hier dan zo snel mogelijk van op de hoogte. Als wij jouw pakket nog niet hebben verzonden, dan kunnen wij jou pakket nog aanpassen.

Ik heb meerdere producten tegelijk besteld, ontvang ik dit in één keer?

Ja, de producten die jij samen besteld worden allemaal in één keer bij je afgeleverd. Of je haalt ze allemaal in één keer op.

Kan ik mijn bestelling laten bezorgen in het buitenland?

Nee, het is (nog) niet mogelijk om een bestelling in het buitenland te laten bezorgen. Woon je niet in Nederland en wil je toch graag wat bestellen? Stuur ons dan een bericht en dan gaan wij kijken wat we voor jou kunnen doen.