Bij Sorelle Living E&E kun je binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden je product retourneren. De 14 dagen gaan in de dag nadat je het product hebt ontvangen. De producten moeten voor zover dit mogelijk is in de originele verpakking, voorzien van de originele labels en uiteraard ongebruikt geretourneerd worden. De kosten voor retourneren worden niet vergoed en zijn voor rekening van de koper.

Wanneer je iets wilt retourneren dan vul je het retourformulier in. Het formulier is meegestuurd met jouw bestelling. Je vindt het retourformulier samen met de factuur in de doos. Dit formulier stuur je mee met de artikelen die je wilt retourneren in de doos en je stuurt het naar ons op. Het adres waar het naartoe gestuurd moet worden is Nieuweweg 21, 1761EC in Anna Paulowna. Meldt jouw retour aan via info@sorelleliving.com en vermeld je naam, bestelnummer en de artikelen die je wilt retourneren. Wij adviseren altijd om een bewijs van retour zending te vragen bij het desbetreffende punt. Heb je vragen? Stuur ons een e-mail, een bericht naar +31 (0)653452527 (bellen mag natuurlijk ook) of maak gebruik van het contactformulier onderaan de pagina.

Wanneer het product in goede staat retour in ontvangst is genomen, ontvang jij je geld binnen 14 dagen terug. Wij bevestigen de ontvangst van het pakket zodra dit gearriveerd is. Wij maken gebruik van de manier waarop jij de betaling hebt gedaan, bijvoorbeeld via iDeal. Je ontvangt het geld op de rekening waarmee je hebt betaald. Je ontvangt hiervan een bevestiging via de e-mail. Het kan tot ongeveer 2 werkdagen duren voordat je het bijgeschreven bedrag daadwerkelijk op je rekeningoverzicht ziet verschijnen.

Bij het afrekenen van een bestelling kan je er voor kiezen dat je een bestelling komt ophalen. Wanneer je een product wilt retourneren is het ook mogelijk hem zelf terug te komen brengen in plaats van op te sturen. Wanneer je hiervoor kiest laat het ons dan weten. Wij maken samen een afspraak wanneer het mogelijk is om je bestelling te retourneren. 

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je een beschadigd artikel of het verkeerde artikel hebt ontvangen. Breng ons hier zo snel mogelijk van op de hoogte. Wij zullen samen tot een passende oplossing komen.

Vragen over retourneren

Vind hieronder de meestgestelde vragen over het retourneren. Staat jouw vraag er niet tussen of wil je ons wat vertellen? Stuur dan een e-mail naar info@sorelleliving.com of een bericht naar +31 (0)653452527. Bellen mag natuurlijk ook.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren?

Om je pakketje op te sturen naar ons kost je dat verzendkosten vanuit de pakketdienst. Deze verzendkosten moet je zelf betalen. Vanuit Sorelle Living E&E zijn er geen kosten verbonden aan retourneren.

Hoe en wanneer krijg ik mijn geld terug?

Wanneer wij jouw geretourneerde bestelling hebben ontvangen, ontvang jij binnen 14 dagen jouw geld terug. We maken gebruik van dezelfde betaalmethode van betaling of een andere in overleg.

Mijn bestelling is beschadigd of niet compleet, wat te doen?

Laat het ons zo snel mogelijk weten als er iets niet in orde is met je bestelling. Dit kan via de e-mail, telefoon of het contactformulier. We gaan samen kijken naar een passende oplossing.

Hoe moet ik mijn bestelling retourneren?

Vul het retourformulier in. Stop dit formulier in de verpakking bij de prodcuten. Meld je retourzending aan via info@sorelleliving.com en vermeld je naam, bestelnummer en de artikelen die je wilt retourneren.

Neem contact met ons op