Veelgestelde vragen

Kan ik mijn bestelling ergens ophalen?

Wanneer je een bestelling hebt geplaatst kun je ervoor kiezen om jouw bestelling op te halen. Het adres waar je je bestelling kunt ophalen is Nieuweweg 21 in Anna Paulowna. Het is niet mogelijk om te betalen voor je bestelling tijdens het ophalen.

Ik heb een bestelling geplaatst maar ik wil hem nog aanpassen, hoe kan dat?

Stuur ons zo snel mogelijk een berichtje dat je je bestelling wilt aanpassen. Geef duidelijk aan in het bericht wat je naam is, naar welk adres het verzonden moet worden, het bestelnummer van je bestelling en wat er aangepast moet worden.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De standaard levertijden bij ons zijn 1-3 werkdagen. Het kan door drukte voorkomen dat het soms ietsjes langer duurt. Hier brengen wij jou snel mogelijk over op de hoogte.

Kan ik de producten ergens komen bekijken?

Het is nu (nog) niet mogelijk om de producten te bekijken bij ons. Wellicht in de toekomst…

Uit welke betaalmethoden kan ik kiezen?

Je kunt bij ons betalen via iDeal, creditcard, PayPal, en Klarna (achteraf betalen). Het is niet mogelijk om bij ons ophaaladres te betalen voor je bestelling.

Waar vind ik het retourformulier?

Het retourformulier kun je hier vinden. Print het formulier uit en vul hem in. Stop het formulier in de doos bij  je producten die je wilt retourneren.

Wat zijn de gegevens van Sorelle Living E&E?

Nieuweweg 21, 1761EC in Anna Paulowna
info@sorelleliving.com
+31 (0)653452527
KvK: 80841767
BTW: NL003495202B64

Wanneer kan ik een antwoord van jullie verwachten?

Wij proberen zo snel mogelijk jouw vraag of bericht te beantwoorden. Heb je een idee dat het te lang duurt? Misschien hebben wij jouw berichtje niet ontvangen, probeer het alsjeblieft nog een keer.

Ik ben mijn factuur kwijt, kan ik een nieuwe krijgen?

Dat kan zeker. Stuur ons een berichtje met jouw naam, je e-mailadres, je bestelnummer en besteldatum. Wij zullen jouw factuur via de e-mail toesturen.

Ik heb meerdere kortingsbonnen, hoe kan ik deze bij 1 bestelling gebruiken?

Wij snappen natuurlijk dat je deze tegelijkertijd wilt gebruiken, dit kan je alleen niet in de webshop aangeven. Stuur ons een berichtje met jouw kortingsbonnen en dan maken wij er één kortingsbon van. 

Wat voor producten verkopen jullie allemaal?

Wij richten ons op accessoires en decoraties voor in huis. Bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer. We hopen ons in de toekomst uit te breiden naar nog veel meer producten.

Ik heb een andere vraag.

Geen probleem! Stuur ons gerust een berichtje naar info@sorelleliving.com, +31 (0)653452527 (bellen mag natuurlijk ook) of maak gebruik van ons contactformulier op de Contact pagina.